Alegerea meniului de nunta – asa nu dai gres!

meniu nunta

Nunta presupune multa planificare, multe avansuri si multi nervi, dar daca optezi pentru un wedding planner, ai scapat toate aceste probleme. Daca deja ti-ai ales restaurantul si nu stii cum vrei sa arate meniul de nunta, noi te vom ajuta.

Ca miri, nu doar muzica este importanta, cat mai ales mancarea, dat fiind ca nimeni nu se poate distra pe stomacul gol. Printre invitati veti avea si persoane atente la ce au in farfurie, care vor analiza gustul, textura si aspectul bucatelor asezate in farfurie.

Un restaurant cu bucatari faimosi nu inseamna neaparat meniuri mai bune, mai sofisticate, cheia este combinarea acestora. In functie de buget, poti opta pentru binecunoscutul meniu traditional sau pentru ceva mai sofisticat.

Ce trebuie sa iei in calcul in stabilirea meniului?

Anotimpul in care va avea loc nunta

Spre exemplu, primavara si vara se recomanda meniurile usoare si, pe cat posibil, sa nu fie incarcate de carne. Asta pentru ca temperaturile inalte, combinate cu un meniu bogat in carne nu este un colaj tocmai fericit.

Pentru toamna si iarna puteti adauga mai multa carne, dar aici sunt importante bauturile. Vinurile, spre exemplu, se potrivesc in orice anotimp, insa vara multi barbati prefera berea. Iarna si toamna poti opta si pentru tariile traditionale, precum toiuri cu palinca sau tuica.

Meniu traditional sau fancy?

Daca vreti o nunta traditionala, cel mai bine ar fi sa optati pentru un astfel de meniu. Traditional inseamna ca oamenii stiu ce au in farfurie si pot pronunta bucatele, iar printre piese se numara sarmalutele cu mamaligura si un ardei iute, care te indeamna sa te racoresti cu ceva tarie.

Mancarurile sofisticate vin sa impace cerintele actuale in materie de gust. Celebra salata de vinete este inlocuita de salata de avocado, apar fructele exotice, foie gras, carne de vita etc. cand alegi un astfel de meniu trebuie sa iei in calcul ce invitati ai: daca sunt oameni de la tara nu le vor placea meniul pentru ca nu il inteleg.

Calitate sau cantitate?

Nu te lasa atras de cantitate in detrimentul calitatii. Renunta la portiile mari si alege bucate mici, ce pot fi mancate dintr-o inghititura. Daca optezi si pentru calitate, si pentru gust, fii pregatit sa scoti mai multi bani din buzunar.

Nu uita copiii

De regula, pentru copii se creeaza un meniu special, cu o portie cam de jumatate din meniul unui adult. In plus, bucatele sunt mai atragatoare si mai gustoase. Bauturile pentru copii trebuie sa fie cat mai sanatoase, in mare parte sucuri naturale, iar dulciurile sa fie bazate pe fructe.

Bufet suedez: da sau nu?

In tara noastra nu se poarta bufetul suedez din mai multe considerente: in primul rand, romanului ii place sa fie servit, apoi nu vrea sa piarda timp la coada sa vada ce este in meniu, apoi sa il vada lumea ca pleaca cu farfuria plina.

Daca toturi vrei un bufet suedez (o varianta buna pentru a nu risipi mancare), ia in calcul si invitatii pe care ii ai la nunta. Daca majoritatea sunt comozi, alege stilul clasic de servire. Daca sunt tineri care vor sa se distreze si sa bea, atunci bufetul suedez este cea mai buna optiune.

Mergi la degustare

Cel mai important aspect in planificarea nuntii este degustarea. Trebuie sa te asiguri ca bucatatul a inteles ce voiai, trebuie sa stii cum arata mancarea in farfurie si care sunt cantitatile. Chiar si degustarea de bauturi este importanta, pentru ca astfel vei in control si vei sti exact fiecare bautura cu ce meniu merge.

Andrei Dede – Videograf Nunta

Vezi portofoliul pe canalul YouTube sau verifica disponibilitatea

Andrei Dede

Numele meu este Andrei si sunt pasionat de oameni. Emotiile oamenilor cu care lucrez imi ofera satisfactie. Pasiunea, adaptarea si flexibilitatea sunt calitati care ma definesc, aduc zambete oamenilor cu care interactionez. Hai sa ne cunoastem! Telefon: 0766 974 312 , eMail: contact@andreidede.ro