Ai spus cel mai sincer si mai emotionant DA? Foarte multe bucurii va asteapta pe acest drum in doi, incepand cu ceremonia de nunta. Fie ca ati ales sau nu o ceremonie religioasa, va trebui mai intai sa oficilizati relatia la primarie. Chiar daca aceasta parte nu este atat de complicata in raport cu organizarea generala a nuntii, necesita totusi, cateva pregatiri.
Cununia civila este inainte de toate o formalitate administrativa. Dar, cu putina imginatie si organizare se poate transforma intr-o veritabila ceremonie memorabila.
Si chiar daca vorbim si despre cea mai succinta etapa, cununia civila necesita pregatire si este incadrata de cateva reguli precise.
La cununia civila, mirii vor sta in fata primarului sau a ofiterului starii civile si vor avea langa ei martorii. De obicei, familia se aseaza pe primele randuri in sala si restul de invitati pe locurile libere, pe masura ce ajung.
Dupa cateva cuvinte spuse de primar sau de ofiterul starii civile, este timpul sa spui DA!
Care sunt lucrurile insa de care nu trebuie sa uiti?
Alege data cununiei civile cat mai repede. Nu doar salile de nunti trebuie sa fi rezervate in avans. Este valabil si pentru data cununiei civile, fie ca este in același timp cu cea religioasa si petrecerea, fie ca nu. Acest lucru este si mai valabil daca vrei sa te casatoresti intr-un loc foarte popular, intr-un oras foarte mare sau atunci cand este cald afara. Va trebui sa fixezi data macar cu sase luni in avans.
Nu uita de dosarul de nunta.
Dupa ce ai rezervat data, va trebui sa depui un dosar complet pentru validarea datei.
Alege martorii.
O cununie civila are nevoie printre altele si de prezenta obligatorie a martorilor. Poate sa fie vorba despre prietenii cuplulului, despre membrii familiei, etc.
Rezerva si locul festivitatilor.
Daca vrei sa faci deocamdata doar cununia civila, va trebui sa rezervi din timplocul unde vrei sa sarbatoresti cu familia si cu prietenii. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.
Invita prieteni si membri ai familiei.
Chiar daca faci doar cununia civila, ai nevoie de cativa invitati. Cel mai bine ar fi insa sa ii inviti cu 6-12 inainte.
Te poti gandi si la muzica de la ceremonia civila.
Mirii se gandesc la melodiile pe care vor intra in biserica sau la melodia pe care vor avea primul dans in calitate de sot si de sotie. Dar, se poate folosi muzica si la cununia civila, o melodie simbolica, care sa va aminteasca de povestea voastra de dragoste.
Personalizati ceremonia cu ajutorul primarului sau al ofiterului starii civile. Poti vorbi cu el din timp pentru a face o mica gluma cu privire la felul in care v-ati intalnit, la motivele pentru care ati ales orasul sau orice alte informatii pentru a personaliza ceremonia.
Un discurs inainte sau dupa ceremonia civila.
Iti poti face timp inainte sau dupa ceremonia civila pentru a le adresa cateva cuvinte invitatilor, inspirandu-te de exemplu, din cateva citate cu privire la nunta care te inspira si pe tine.
Iesirea de la ceremonie trebuie sa fie si ea organizata asa cum trebuie. Chiar daca slaa unde va avea loc uniunea, nu poate sa fie decorata, asta nu inseamna ca nu poti face ceva original la iesire. Uita de orez, care nu prea mai este in voga si incearca sa lansezi avioane de hartie sau petale de flori, de ce nu.
Nu uita de pozele pe care sa le faci impreuna cu invitatii pentru cele mai frumoase si mai emotionante amintiri. Cel mai bine ar fi sa apelezi la un fotograf sau un videograf profesionist.
Andrei Dede – Videograf Nunta
Vezi portofoliul pe canalul YouTube sau verifica disponibilitatea