Filozofia Mindfulness pentru o organizare senina a nuntii

Filozofia Mindfulness pentru o organizare senina a nuntii

Daca ar fi sa ne luam dupa toata lumea, in zilele noastre ar trebui sa fim multifunctionali, mai ceva ca Napoleon – sa citim mesajele cu un ochi, sa terminam un raport cu un alt ochi sa ne uitam la cel mai recent serial Netflix si sa avem grija si de copii in acelasi timp…

Mindfulness, calea catre o viata constienta, este o practica care ne permite sa ne concentram asupra momentului prezent si sa tinem stresul la distanta. Este un atu deci deloc de neglijat intr-o perioada stresanta, atunci cand organizezi nunta.

Filozofia Mindfulness este nascuta din asocierea de mai multe discipline: filozofia orientala, meditatia buddista, dar si cercetarile stiintifice in psihologie si neurostiinta din lumea occidentala.

Prin practicarea meditatiei, dar si prin alte exercitii, adeptii acestei discipline incearca sa se concentreze pe experienta prezenta, pe simturile lor, pe ceea ce resimt, sa tina stresul la distanta si sa ajunga la un nivel deplin de constiinta si de vigilenta, o atentie justa pentru toate sarcinile din viata de zi cu zi, pe care cel mai adesea le ducem la capat in mod automat.

In acest articol iti propunem deci care sunt cele cinci chei ale filozofiei mindfulness pe care sa le aplici si in organizarea nuntii tale.

Portofoliu fotograf nunta www.emotions-studio

Accepta-ti emotiile

Organizarea nuntii sau doar perspectiva sa este o sursa mare de stress? In acest caz, ar trebui sa te linistesti. Este un lucru perfect normal. Nu ne pregatim in fiecare zi pentru un astfel de eveniment si este perfect normal ca pe langa bucurie sau celebrarea iubirii sa se regaseasca si o anumita stare de anxietate.

Uneori simti o anumita stare de anxietate sau de tristeste atunci cand te gandesti la nunta? Ai tot dreptul. Marile evenimente din viata pot sa vina cu o multime de temeri.

Nu te culpabiliza deci din cauza faptului ca nu simti fericire in mod constant.

Controleaza gandurile negative

Filozofia mindfulness si mai  ales practicarea meditatiei este un ajutor de pret pentru a avansa in pregatirile tale, fara sa te lasi invadata sau paralizata de gandurile negative care se invart la tine in cap.

Invata sa blochezi ciclul de ganduri negative si obsesive, care se invart in cerc la tine in minte si pentru care nu gasesti nicio rezolvare.

Meditand vrei reusi atat sa observi, cat si sa recunosti acest tip de ganduri si sa le accepti inante de le lasa sa isi urmeze calea.

Trebuie deci sa inveti sa nu mai tii aproape de tine tot ce te tracaseaza si famosii “cum ar fi daca”, “ce va zice lumea daca…”. Iar in ceea ce priveste nunta, nu iti mai fa ganduri – daca preparatele nu vor fi pe placul invitatilor, daca patiserul va rata comanda sau daca va ploua cu galeata…

Portofoliu fotograf nunta www.emotions-studio

Incearca sa te concentrezi asupra momentului prezent

Decat sa vezi pregatirile pentru nunta precum un morman de sarcini de nesuportat, incearca mai degraba, prin intermediul unor exercitii de mindfulness sa fii concentrata asupra momentului prezent in singura si unica sarcina pe care trebuie sa o realizezi, pentru a profita pe rand, din plin, de toate. Nimic nu se compara cu a te scufunda pe deplin in clipa prezenta pentru a profita de ea din plin si pentru a duce la bun sfarsit misiunea pe care o ai in cea mai buna modalitate.

Meditatia Mindfulness poate schimba felul in care percepem viata de la un moment la altul. Ne permite sa ne metinem mai usor obiectivele, concentrandu-ne in acelasi timp mult mai eficient asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat pentru noi.

In acest fel, vei reusi sa alungi stresul si sa respifi relaxata. Incearca rochii de mireasa, trimite invitatii, gusta diverse preparate pentru meniul de nunta… sunt o multime de lucruri de rezolvat care te ajuta sa te bucuri din plin.

Fotograf Alexandra Nicolau

Fii in pace cu tot ceea ce nu poate sa fie controlat

Filozofia mindfulness inseamna si sa iti dezvolti intelepciunea, capacitatea de a fi mai relaxata si a nu pune suflet pentru orice lucru banal. Chiar si cu cei mai buni wedding- planners, cu un retro-planning facut cu un an inainte, chiar si cu cel mai dezvoltat simt al organizarii, se pot intampla lucruri neprevazute. Trebuie sa admiti cat mai devreme cu putinta deci ca sunt anumite lucruri pe care chiar nu ai cum sa le controlezi.

O petrecere, o ceremonie de nunta inseamna si lucruri neprevazute si acest lucru nu este grav. Perfectiunea este un lucru foarte plictisitor si nunta ta chiar daca nu va fi perfecta 100%, va ramane in mintea invitatilor drept unul din cele mai frumoase evenimente la care au participat si de care iti vei aminti atat tu, cat si ei cu drag si peste ani.

Ai nevoie de rabdare, de empatie si de compasiune

Mindfulness este foarte utila si pentru a dezvolta anumite sentimente pozitive, pentru altii, dar si pentru propria persoana. Uneori, fara sa ne dam seama de asta, avem tendinta de a ne maltrata la interior, estimand ca nu suntem destul de buni si ca nu facem niciodata destul.

Vei reusi astfel sa iti dezvolti rabdarea, compasiunea, empatia pentru tine, dar si pentru celelalte persoane care sunt invitate sau implicate.

Cu toate aceste sfaturi, poti sa te indrepti inspre o organizare a nuntii mai senina, mai zen, indiferent de circumstante si de situatii. In acest fel, iti vei putea duce misiunea la bun sfarsit cat mai bine cu putinta.

Andrei Dede – Videograf

Vezi portofoliu filmari nunti sau verifica disponibilitatea

 

Andrei Dede

Numele meu este Andrei si sunt pasionat de oameni. Emotiile oamenilor cu care lucrez imi ofera satisfactie. Pasiunea, adaptarea si flexibilitatea sunt calitati care ma definesc, aduc zambete oamenilor cu care interactionez. Hai sa ne cunoastem! Telefon: 0766 974 312 , eMail: contact@andreidede.ro