Ghidul mirilor pentru a obtine o filmare calitativa

O calitate deosebita si in acelasi timp obligatorie a unui videograf de nunta este creativitatea. Daca omul responsabil cu surpinderea in imagini a celor mai importante momente de la nunta este creativ, cu siguranta rezultatul va fi o filmare minunata care ii vor bucura pe miri tot restul vietii.

De multe ori putem remarca anumite clisee in filmarile de nunta si de aceea in randurile urmatoare va propun cateva idei si sfaturi care va pot ajuta sa aveti o filmare de nunta creativa si sa ramaneti cu amintiri superbe.

Alegerea unui videograf de nunta

In primul rand alegerea unui videograf de nunta trebuie facuta cu atentie sporita: un videograf bun, cu experienta, trebuie sa aiba un portofoliu bine pus la punct. Cautati pe internet si pe paginile de social media filmarile facute de acesta, recenzii, proiecte recente, etc. Alegeti un videograf doar daca va place cum lucreaza si daca va identificati cu stilul lui de a filma.

YouTube video

 

Video by Andrei Dede – Tel 0766 974 312

 

Un alt lucru care poate influenta cat de creativa va fi filmarea de nunta, este dispozitia voastra ca miri. Este important sa aveti o atitudine relaxata, spontana si poate ca suna paradoxal dar spontaneitatea poate fi exersata. Daca nu ati mai colaborat pana atunci, vorbiti cu videograful pe care l-ati ales sa faceti o mica filmare de proba inainte de nunta pentru a va obisnui cu prezenta camerei de filmat si pentru a exersa spontaneitatea. In plus va puteti imprieteni mai mult cu videograful si puteti descoperi care sunt unghiurile care va avantajeaza in fata aparatului de filmat sau fotografiat.

Video nunta

Pentru un video nunta creativ avem nevoie si de un decor pe masura sau de diverse accesorii care pot fi folosite in timpul filmarii. Cateva exemple ar fi: flori diverse si colorate, baloane cu diferite forme, tablite cu mesaje inscriptionate, fumigene multicolore. Atentie sa nu folositi prea multe totusi, pentru ca exista riscul ca filmarea sa se transforme intr-un kitsch. Din punct de vedere al decorului este de preferat sa alegeti unul in natura si pentru atu-ul luminii naturale dar si pentru ca riscul sa apara pe fundal alte persoane sau diverse obiective care sa distraga atentia este mai mic. Cel mai bine este sa cereti si sfatul videografului, experienta lui va poate ajuta sa decideti mai usor in acest sens.

andrei

Ca si concluzie, putem retine trei aspecte importante pentru a avea o filmare creativa de la nunta: selectarea unui videograf nunta cu latura creativa dezvoltata, spontaneitatea si relaxarea mirilor in fata camerelor de filmat, si un cadru/decor adecvat filmarii. Poate parea coplesitor ca pe langa numeroasele detalii ale organizarii unei nunti sa tinem cont si de toate aceste lucruri legate de filmarea de la nunta, insa nu uitati ca filmarea va ramane toata viata si o veti privi cu drag de multi ani inainte.

Credit foto Marius Niculae
mariusniculae.com

Tags:

Andrei Dede

Numele meu este Andrei si sunt pasionat de oameni. Emotiile oamenilor cu care lucrez imi ofera satisfactie. Pasiunea, adaptarea si flexibilitatea sunt calitati care ma definesc, aduc zambete oamenilor cu care interactionez. Hai sa ne cunoastem! Telefon: 0766 974 312 , eMail: contact@andreidede.ro