Obiceiuri si traditii de nunta

Peste tot, in tara noastra, exista o multime de traditii si obiceiuri care se pastreaza cu sfintenie din generatie in generatie. Astfel, nici obiceiurile si traditiile practicate la nunta nu se pierd ci sunt foarte iubite si folosite in fiecare zona. Toata lumea invitata la nunta se bucura si se inveseleste in timpul acestor actiuni care condimenteaza petrecerea de nunta de la inceput pana la sfarsit. Fiecare obicei are rolul sau bine definit si inseamna ceva important pentru o viata frumoasa si linistita de familie, asa se spune in popor si se crede ca nu este bine sa se incalce aceste reguli nescrise.

Alegerea nasilor

Proaspata familie trebuie sa isi aleaga cu atentie parintii spirituali, adica nasii, deoarece acestia vor avea o importanta foarte mare in viata lor viitoare. Aceasta traditie are o valoare deosebita in oricare din zonele tarii si confera nasilor o pozitie de ocrotitori ai unei familii pana la sfarsit. Sa fii raspunzator de o noua familie, alaturi de a ta, inseamna un lucru foarte mare si important. Dar este de asemenea si o frumoasa menire pe care cei alesi sa o duca la indeplinire cu toata dragostea.

traditii de nunta

Este frumos sa te casatoresti, sa iti implinesti visul de a avea o viata minunata alaturi de omul ales si iubit. In unele zone ale tarii nunta tine trei zile si trei nopti, in functie de traditiile care se pastreaza acolo, in altele o zi si o noapte dar peste tot se tine petrecerea de nunta la care intampinarea se face in fata localului, cu grau si oratii care sa le deschida mirilor calea spre noul fel de viata, cea de familie. De asemenea, se sparg paharele dupa ce mirii au baut din ele si au inchinat in cinstea nasilor si a nuntasilor, acest obicei avand si el rolul sau, spunandu-se ca aduce noroc si casnicie fericita.

Dansul mirilor

Dansul mirilor este de asemenea o traditie importanta la fiecare nunta, pentru ca da posibilitatea ca tinerii casatoriti sa fie admirati si sa deschida oficial petrecerea de nunta, primind astfel cinstea cuvenita in cadrul propriului eveniment. Fiecare dans al mirilor produce o deosebita emotie si reprezinta un moment artistic de o frumusete aparte, care merita sa fie pastrat pentru eternitate.

Furatul miresei

De asemenea, la fiecare nunta, in oricare zona a tarii, se fura mireasa. Acesta este unul dintre cele mai asteptate momente ale petrecerii si de asemenea, unul foarte vesel. Mirele trebuie sa isi rascumpere aleasa inimii in diferite moduri, dupa cum cer hotii, care apoi predau inapoi comoara furata. Toate sunt traditii si obiceiuri foarte dragute si care pentru fiecare zona prezinta o importanta aparte si ofera amintiri de neuitat.

Imagini cu Licenta Pixabay

Tags:

Andrei Dede

Numele meu este Andrei si sunt pasionat de oameni. Emotiile oamenilor cu care lucrez imi ofera satisfactie. Pasiunea, adaptarea si flexibilitatea sunt calitati care ma definesc, aduc zambete oamenilor cu care interactionez. Hai sa ne cunoastem! Telefon: 0766 974 312 , eMail: contact@andreidede.ro