Fiecare femeie se vede mireasa, indiferent de varsta. Isi doresc o nunta ca in povesti, in care totul sa fie perfect, ea sa arate cel mai bine, iar printul pe cal alb sa o soarba din priviri. Ei bine, desi nunta este un vis frumos, pana la marele eveniment sunt o multime de alte lucruri de organizat, gasit, sunat, proces indelungat si greoi, mai ales in vreme de Covid.
Nu exista femeie care sa nu se streseze, iar planificarea intregii nunti este un stres major, mai ales cand ai de gand sa o organizezi in regim propriu: de la gasirea restaurantului perfect, la formatie nunta, fotograf, marturii, cautarea rochiei perfecte, liste de invitati, s.a.m.d.
Daca inainte de pandemie lucrurile erau clare, trebuia sa iti rezervi locatia cu 2 ani inainte, astazi acest lucru nu mai este posibil, dat fiind ca nuntile dintre 2020-2021 se tot reprogrameaza, in functie de relaxarile oferite de stat.
Ca sa nu mai lungim vorba, iata cateva dintre intrebarile pe care si le (mai) pun si alti miri:
Este necesar sa angajez un wedding planner?
Nunta este un proiect grandios, de mare complexitate. Tocmai de aceea, pentru a veni in intampinarea mirilor, au aparut profesiile de wedding planner. Practic, ei se ocupa de absolut tot, pentru o suma rezonabila: restaurant, luna de miere, videograf nunta, orchestra, lumini, flori etc. El iti va face propuneri, in functie de dorintele tale, iar tu vei alege ce crezi ca ti se potriveste cel mai bine.
De ce sa particip la targurile de nunti?
Sunt o resursa inepuizabila de idei si servicii pentru planificarea unei nunti. Laolalta vei gasi restaurante, case de moda, case de bijuterii, agentii de turism pentru luna de miere, firme de organizare evenimente, servicii foto-video, lumanari si marturii de nunta, iar lista poate continua.
Mai mult, expozantii ofera discounturi sau tombole, la care poti castiga produse sau servicii la pret redus, totul in incercarea de a atrage clienti noi.
Cum trebuie sa arate restaurantul?
Spre exemplu, daca nunta ta va avea o tematica eleganta, atunci ar trebui sa optezi pentru restaurantele cu mobilier clasic, cu mese rotunde, pe care sunt asezate fete de masa crem sau pastel, scaune Chiavari albe si candelabre pe mese.
Daca preferi stilul glamour, opteaza pentru un salon a carui opulenta iese din anonimat, cu elemente de decor din sticla sau metal, cu mobila in stil baroc si cu scaune de tip fotoliu, din catifea sau piele sintetica.
Pentru o nunta rustica, ce spui de o sala amenajata in stil traditional, sau de un hambar situat pe campie, care sa iti aduca aminte de copilaria in care dormeai in fan?
Ce meniu sa aleg?
Alegerea meniului tine, in mare masura, de tematica generala a nuntii. Spre exemplu, pentru nuntile somptuoase, cu invitati de seama, se recomanda un meniu sofisticat, cu fructe de mare, fois gras si cea mai fina sampanie.
Daca preferi ca invitatii sa stie ce au in farfurie, atunci meniul traditional ti se va potrivi manusa. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi aperitivul si friptura, iar de restul se va ocupa bucatarul-sef al restaurantului.
Andrei Dede – Videograf
Vezi portofoliul pe canalul YouTube sau verifica disponibilitatea